1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ücretli Poşetten Sorna Depozitoya Da Mecburiyet Geldi
Ücretli Poşetten Sorna Depozitoya Da Mecburiyet Geldi

Ücretli Poşetten Sorna Depozitoya Da Mecburiyet Geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, zorunlu depozito uygulamasının 2021'de hayata geçirileceğini açıkladı. Bir senede 40-50 milyar içecek ambalajının %50’sinin geri dönmesi planlanıyor.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, "Zorunlu depozito uygulaması 2021'de bu projeden sonra başlayacak. Bu sayede birçok çevre problemini çözmüş olacağız. Hedefimiz yıllık ortalama 40-50 milyar içecek ambalajını, piyasaya sürülen ambalajın yüzde 50'sini geri toplayabilmek" açıklamasında bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) NOVA Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğince "Türkiye Depozito İade Sistemi Projesi (TÜDİS) Açılış Toplantısı" yapıldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, gerçekleştirdiği konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın önderliğinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" devriminin Türkiye çapında plastik poşet alımının gerilediğini belirtti.

BU UYGULAMA EKONOMİYİ CANLANDIRACAK

Birpınar, depozito kampanyasının doğru bir biçimde uygulanmasının ardından hem ekonomiye hem de vatandaşa yarar sağlanacağını açıklayarak sözlerine, şöyle devam etti: "Çevre Kanunu değişikliği üç şey getirdi. Geri kazanım katılım payını getirdi. O kanun geldi, yönetmeliği de önümüzdeki günlerde çıkar. 2020 itibarıyla onu uygulayacağız. Plastik poşetlerin ücretlendirilmesi usul ve esaslarıyla yürürlükte. Zorunlu depozito uygulaması da 2021'de bu projeden sonra başlayacak. Bu sayede birçok çevre problemini çözmüş olacağız."

HABERE YORUM KAT