1. HABERLER

  2. YEREL

  3. “Ümmiye Teyze“ ve ekibi küresel ısınmaya dikkat çekecek
“Ümmiye Teyze“ ve ekibi küresel ısınmaya dikkat çekecek

“Ümmiye Teyze“ ve ekibi küresel ısınmaya dikkat çekecek

Ümmiye Teyze yazdığı senaryoyu köydeki arkadaşları sahneye taşımaya hazırlanıyor. Ümmi Koçak 62 yaşında Mersin’de yaşıyor köylü kadınlarla birlikte 5 yıl önce Arslan köy kadınları tiyatro topluluğunu kurdu.

A+A-

Mersin'de kurduğu Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu ile köylü kadınların sesini dünyaya duyurmayı başardı.

Ümmiye Koçak yazdığı tiyatro oyunlarıyla adını duyurdu. Bir reklam filminde Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’yla da kamera karşısına geçti. Ümmiye Teyzenin yeni oyununun konusuysa; Küresel Isınma.

Yeni oyunda küresel ısınmanın yaratacağı sorunlara vurgu yapacak.  Koçak ve ekibi köydeki işlerini hallettikten sonra oyunun provaları için bir araya geliyor. Küresel ısınmayı konu alan oyun hazır olduğunda köydeki tiyatroda sergilenecek Arslan köy kadınlar tiyatro topluluğu tüm Türkiye genelinde turne de yapmak istiyorlar. Tiyatro çalışmaları son hız devam ediyor.

"Oyunlarımda iyimserliği ele alıyorum. Kötülükle bir şey olacağını düşünmüyorum. Sevginin açamayacağı kapı yok. Son oyunumuzda küresel ısınmayı işliyoruz çünkü bu sadece bizim değil, dünyanın sorunu. Ben de avazım çıktığı kadar bağırıyorum, bu dünya bizim, buna iyi sahip çıkmamız lazım. Vatandaş olarak üzerimize düşen görevi yapmamız gerekiyor. 'Bana ne' demeyi bırakmamız lazım."

HABERE YORUM KAT