1. HABERLER

  2. Ümraniyeli Gençler Vatan nöbetine böyle uğurlandı
Ümraniyeli Gençler Vatan nöbetine böyle uğurlandı

Ümraniyeli Gençler Vatan nöbetine böyle uğurlandı

Ümraniye Belediyesi askerlik görevini yerine getirecek olan gençler için Alemdağ Caddesi’nde uğurlama merasimi düzenledi. Uğurlama merasimine Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'da katıldı.

A+A-

Vatani görevini yerine getirmek için hazırlanan gençlere, Ümraniye Belediyesi tarafından Asker Uğurlama programı düzenlendi. Düzenlenen programa Başkan İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, asker hazırlığında olan gençler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ümraniye Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterimi ile başlayan program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Programda bir konuşma gerçekleştiren Başkan İsmet Yıldırım, “Asker Uğurlaması’nda askere giden tüm kardeşlerimizi kutluyorum. Dünyanın hiçbir ülkesinde böylesine bir göreve, eğlenerek, kına yakılarak ve bunu tüm dostlarıyla bu mutluluğu paylaşarak uğurlama yapıldığını sanmıyorum” dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, askerliğin öneminden bahsederek; “Bundan 3 yıl evvel FETÖ terör örgütünün darbe girişimi oldu. Ülkemizde darbe yapıp bölmek isteyenlere karşı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, millet meclisimiz, siz değerli halkımız ve askerlerimiz ile birlik beraberliğimizi koruduk. Askerlik en kutsal bir emanettir. Türk milletimiz; bayrağına, devletine, milletine en çok sahip çıkan millettir. Şimdiden hayırlı teskereler diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Askere gidecek olan gençlere, aileleriyle birlikte unutulmaz anlar yaşatan Başkan Yıldırım konuşmasının ardından; askerlere yaşmaklarını takarak hediyeler verdi. Ayrıca Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ulusal kanallar ve ajanslara röportaj verdi.

Program Türk İlahiyatçı, program sunucusu Ömer Döngeloğlu’nun duası ile devam etti. Ümraniyeli gençlerden oluşan “Sokağın Sesi” isimli amatör müzik grubunun sahne almasının ardından program sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT