1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Üniversiteye Ek Yerleştirme Başladı
Üniversiteye Ek Yerleştirme Başladı

Üniversiteye Ek Yerleştirme Başladı

Üniversite adayları ek yerleştirmede 24 tercih yapabilecek. Üniversite adayları için ek yerleştirme süreci bugün başladı. Peki adaylar yerleştirme sürecinde nelere dikkat edecek, kimler tercih yapabilecek. İşte detaylar..

A+A-

Ek Yerleştirme Tercih Bildirimi T.C. Kimlik numarası ve şifre ile ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır.

 Ek yerleştirme için yaklaşık 75 bin açık kontejyan yer alıyor. Öte yandan, gerek ön lisans programları gerekse lisans programları kapsamında taban puanları da adayların erişimine resmen açıldı. Ek yerleştirme tercih ücreti 15 - 20 lira vererek 24 tercih yapacaklar. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak.

Diğer tercihlerde sıralama baz alınırken ek yerleştirmelerde puan baz alınır.  Ek yerleştiremeden yararlanmak isteyenler daha önceden hiç tercih yapmamaları gerekir. Veya tercih yaptıkları halde hiçbir Yüksek Öğretim Kurumuna yerleşmemiş olmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT