1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Urfa’da okula gidemeyen çocuklar eylem yaptı! "Okumak istiyoruz"
Urfa’da okula gidemeyen çocuklar eylem yaptı! "Okumak istiyoruz"

Urfa’da okula gidemeyen çocuklar eylem yaptı! "Okumak istiyoruz"

Urfa’da 20 senedir taşımalı sistem uygulanan semte bu sene servis verilmedi. Servis bulamadıkları için okula gidemeyen 150 öğrenci ve aileleri "Okumak için servis istiyoruz" sloganlarına başlayarak eylem yaptı.

A+A-

Haliliye ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde yaşayan 150 ilkokul ve ortaokul öğrencisi, okul servisi olmadığından dolayı bu sene eğitim-öğretime hayatına kavuşamadı.

Her gün sabah servislerinin gelmesini umut ederek yola koyulan çocuklar uzunca bir süre bekledikten sonra evlerine geri dönmek zorunda kaldı.

Yaşanılan bu olaya isyan eden aileler okullarına gidemeyen çocukların ilerleyen günlerde devamsızlık problemi ile karşılaşmalarından korktuklarını ve kendilerine servis bulunamaması durumunda çocuklarını okula gönderemeyeceklerini söyleyerek öğrencilerle birlikte eylem başlattı.

“OKULUMA GİTMEK İSTİYORUM!!!”

En kısa sürede ilk olarak okuluna ve sınıf arkadaşlarıyla birlikte olmak istediğini dile getiren 3’üncü sınıf öğrencisi Elif Nur Ay, “Okul açıldı ama servis gelmediği için okula gidemiyorum. Okulu seviyorum, derslerimden geri kalmak istemiyorum. 3 aydır okul tatildi. Arkadaşlarımı ve okulumu çok özledim. Okuluma ve arkadaşlarıma kavuşmak istiyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT