1. HABERLER

  2. Usta gazeteci Ahmet Tükek, hayatını kaybetti!
Usta gazeteci Ahmet Tükek, hayatını kaybetti!

Usta gazeteci Ahmet Tükek, hayatını kaybetti!

Maltepe Olay Gazetesi imtiyaz sahibi, Ahmet Tükek (59) 6 gün önce kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

A+A-

Usta gazeteci Ahmet Tükek, geçtiğimiz hafta cumartesi günü sabah geçirdiği rahatsızlık sonucu Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Yoğun Bakım ünitesine kaldırılmış hastanede yapılan ilk belirlemelere göre yüz felci geçirdiği tespit edilmişti. Tükek'in 6 gündür devam yaşam savaşını bu sabah kaybetti.

Ahmet Tükek’in cenaze namazı, 26 Temmuz, bugün Maltepe Merkez Camiinden ikindi namazına müteakip kaldırılacağı bilgisine ulaşıldı.

30 yılını gazetecilik mesleğine vermiş, duayen gazeteci Ahmet Tükek'e yüce Allah’tan rahmet aileye ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

OKUMAK İSTEYENLER İÇİN, AHMET TÜKEK’İN GÖZÜNDEN GAZETECİLİK:

Gazetecilik mesleğine 30 yılını vermiş bir insan olarak bu meslekle ilgili yıllardır yazı yazmamaya özen gösterdim.
Ancak son zamanlarda öyle haller olmaya başladı ki, bende gazeteciliğin ne olduğunu, ne olmadığını bir kez de ben anlatmak istedim.
Gazetecilik aslında “muhalefet etme” mesleğidir. Bir gazetecinin de eleştiri yapabilmesi, muhalefet edebilmesi için bilgiyle dolu olması gereklidir. Çünkü yalakalık en kolay ve en onursuz olanıdır.
Yani seçilmişlerin, atanmışların, görev ve sorumluluk sahibi insanların yapmadıklarını, yapamadıklarını, kötü yaptıklarını kamuoyuyla paylaşma sanatıdır.
Yaptığınız her haber mutlaka geniş halk yığınlarının menfaatine olmalıdır. Bu mesleği en acımasız, en fütursuz, en yavşakça yapanlarda çokçadır.
Maltepe’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin göreve gelmesi ile birlikte Maltepe Belediye Başkanı’nın Olay Gazetesi’ne karşı başlattığı linç girişimine karşı çıkanlarda oldu, destek verenlerde oldu.
Maltepe Belediye Başkanının Olay Gazetesi’ne olan düşmanlığını hala anlamış değiliz.
Anlayamadığımız bir başka konuda kendini gazeteci zanneden; kaymakam, belediye başkanı, emniyet müdürü ve milli eğitim müdürü ekseninde yayın yaparak kimlik elde etme peşinde koşan bu zavallının sürekli Maltepe Belediye Başkanına yaranmak, yamalanmak için Olay Gazetesi’ni ve niyetlerimizi sorgulamasına bir anlam veremiyoruz.
Yani bu zavallı, belediye başkanına tetikçilik yaparak kendisine bir takım çıkarlar elde etme peşindedir. Ve elde etmiştirde…
Kasap olmadığı halde, arsada ona ait değilken, kurban yeri kiralayanlara ortak olarak kendine menfaat temin etmedin mi? İşte budur bunun gazeteciliği…
Olay Gazetesi ile Maltepe Belediyesi’nin problemli olmasından istifade ederek, kendine gazeteci kisvesi ile gazeteci edası taşıyan bu zavallı ruh hastası yaptığı işlerde bizim malumumuzdur.
3 kuruşluk menfaati uğruna Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur’un gelecekte Valilik mertebesine geçmesine engel olmuştur.
Bizim geçmişimizde utanacağımız, sıkılacağımız, haya edeceğimiz hiçbir durum yoktur.
Kent konseyinden bir kez bile söz edememiş, bir kez bile bir makale yazarak kamuoyu oluşturamamış, bilgisi, birikimi tecrübesi sıfır olan bu cahile cevap vermekle belki de hata ediyorum.
Ama bir şeyi ifşa etmek istiyorum ki, bundan medet umanlar, bunun cahilliği ile karanlıklara gömüleceklerdir.
Maltepe’de bir sel baskını olmuş, selden pek çok insan zarar görmüş, bizde sorumluluğumuzun gereği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin basın açıklamasını Maltepe’nin gündemine taşıdık. Sel baskını olmadan önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Maltepe Belediyesi’ni uyarmış, bu tartışmalar, bu savunmalar sel baskını olduktan sonra mı konuşulur ve gündeme getirilir.
Bu yazı Maltepe Belediyesi’ne 12 Ekim 2009 tarihinde gönderilmiş, o zaman Maltepe Belediyesi niçin basın açıklaması yapmamış, niçin Büyükşehir belediyesinin görevini yapmadığını söylememiş, bu işler niçin o günlerde tartışılmamışdayı sorgulayacağı yerde kalkmış, bizim niyetimizi sorguluyor?
Ne yani Olay Gazetesi elinize sağlık, can kaybı olmadı mı demeliydik?
Sen tanrı mısın? Sana vahiy mi geldi? İnsanların niyetini sorguluyorsun?
Güya sen iyi niyetlisin, bir art niyetliyiz öyle mi?
Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin’in güya Fikri Köse’yi davet etmemesini istiyormuşuz, davet edince hevesimiz kursağımızda kalmış.
Bire cahil, bire gafil.
Maltepe Belediye Başkanı Prof.Dr.Mustafa Zengin açılışa davet edince, biz o haberi
“Mustafa Zengin’den Örnek Davranış”,
“Alkışlar Mustafa Zengin için” diye haber yapmadık mı?
Sen nasıl gazetecisin? Sen nasıl niyet okuyucususun?
İnsan yazdıklarını bir okur, okuduklarını da anlamaya çalışır.
Şimdi bu cahile, pardon kara cahile söz anlatmak derdinde değilim. Derdim, bundan medet umanlardır.
Eğer kılavuzunuz karga olursa, sonunuz Kaymakam Ahmet Okur’a attığı kazık gibi olur.
Saygılarımla…
 

 

 

 

HABERE YORUM KAT