Windows 8 İşletim Sistemi Nasıl Onarılır?
Windows 8 İşletim Sistemi Nasıl Onarılır? sorusunun yanıtını arıyorsanız, aradığız bilgi burada... Windows 8 işletim sisteminin onarılması çoğu durumda gerekebilmektedir.
Sadece Windows 8 değil birçok işletim sisteminin çoğu zaman onarılmaları gerekir ve bu onarılma işlemlerinin başarılı bir şekilde yapılabilmesi açısından da bu konu hakkında derin bilgiye sahip olmak gerekmiyor. Ön bir bilgi yeterlidir. Zaten onarma işlemleri çok da profesyonelce işlemler gerektirmemekte aksine oldukça basit bir şekilde yapılabilmektedir.
Windows 8 işletim sisteminin onarılmasının hangi durumlarda gerektiğine gelirsek işletim sisteminin açılmaması, açılışta hatalar vermesi, işletim sistemi açıkken kasmalar, hata mesajları alınması gibi daha birçok unsurda işletim sistemini onarmak gerekebilmektedir.
Windows 8 Neden Onarılır?
Günümüz çerçevesinde birçok kullanıcı Windows işletim sistemlerinin onarılabileceklerinden bihaber yaşamaktadırlar. Çoğu durumda da en ufak sorunda format atmaya çalışırlar. Ancak format atmak yerine oldukça profesyonel bir şekilde yapılabilecek en önemli işlem onarma işlemidir. Windows 8 açılmıyor ise eğer yapmanız gereken şey dosya sistemini yani NTFS, denetleme işlemi yapmak, Boot sektörü onarmanızdır. Yine aşağıda birazdan Windows 8.1 ve Windows 8 işletim sistemlerini nasıl onarabileceğinizi anlatacağım.
Windows Nasıl Onarılır?
Öncelikle bu işlemleri yapabilmeniz için Windows 8 veya Windows 8.1 DVD’sine ihtiyacınız olduğunu bilmelisiniz. Elinizde eğer Windows 8, (.1 DVD’si yok ise indirebilir ve çekebilirsiniz. Ayrıca sadece DVD ile değil USB’ye yazarak da bu işlemleri profesyonel bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bütün bu işlemlere de ek olarak yapmanız gereken en önemli unsur sakin olmak ve panik yapmamaktır.
İlk olarak DVD veya USB sisteminize yerleştirin.
Sonra açılış düğmesine basınca sisteminizde belirecek ilk ekranda tuşı girin. Sonra kurulum DVD’si ile sisteminiz açılacaktır.
Windows 8 ve .1 kurulum ekranı karşınıza gelecek. Sonra karşınız acıkan ekranda “next” butonuna basın.
Sonrasında “Install Now” butonuna basın.
Sonra sistemi onarmayı seçeceksiniz ve oradan da “advanced Options” yani gelişmiş seçenekler seçeneğini seçin.
Bu ekranda da otomatik onarmayı seçebilirsiniz. Otomatik onarma işleminden sonra da bilgisayarınıza birkaç dakika dokunmayın ve 15 – 20 dakika kadar onarma işleminin bitmesini sabırla bekleyin.
Onarma işleminden sonra Windows eski haline dönecektir.
HABERE YORUM KAT